Autoritaire leiders en de coronacrisis: hoe sterk zijn sterke leiders?

Op 24 september 2020 vond de PRODEMOS Nacht van de Dictatuur plaats. Je kunt het nog terugkijken:

Ze vallen op door hun autoritaire leidersstijl, nationalistische politieke agenda en hun gespannen relatie met de liberaal-democratische rechtsstaat. Toch zijn ze relatief populair onder hun bevolking. Maar het coronavirus houdt in hun landen nog altijd stevig huis, met verontrustende politieke, medische en economische gevolgen.

In dit panelgesprek met Judith Sargentini, Derk Sauer en Kees Koonings bespreken we de stand van zaken en de vooruitzichten in Hongarije, Rusland en Brazilië. Staat voor Orbán, Poetin en Bolsonaro de economie boven alles? Of zijn ze vooral bezig met hun eigen imago (op het wereldtoneel)? Welke maatregelen hebben ze wel en juist niet genomen? En wat betekent hun leiderschap voor de bevolking?