Judith Sargentini nieuwe directeur voor Nederland – Artsen zonder Grenzen

Amsterdam, 28 december 2020 – Judith Sargentini treedt per 1 januari 2021 aan als directeur voor Nederland van Artsen zonder Grenzen.  

Als directeur zal Sargentini een belangrijke schakel vormen tussen de Nederlandse maatschappij en het werk van Artsen zonder Grenzen wereldwijd. De laatste tien jaar was Sargentini actief als Europarlementariër voor GroenLinks. 

In die tijd heeft zij zich op indrukwekkende wijze ingezet voor humanitaire zaken als mensenrechten, ontwikkelingssamenwerking, migratie en veiligheid. De passie, gedrevenheid en doortastendheid waarmee zij dat deed passen perfect bij een organisatie als Artsen zonder Grenzen. Haar twintig jaar werkervaring in het openbaar bestuur zijn daarbij van onschatbare waarde. De medische noodhulporganisatie is dan ook verheugd met haar aanstelling. 

Vanwege de coronapandemie en de thuiswerksituatie zal Sargentini de komende tijd gebruiken om online kennis te maken met de organisatie, collega’s, donateurs, partners en stakeholders. Zij zal – zodra dat kan – projectlanden bezoeken om daar meer te leren over de medische noodhulp van Artsen zonder Grenzen. 

“Gedurende mijn hele carrière heb ik me ingezet voor een maatschappij waarin de meest kwetsbaren de aandacht krijgen die zij verdienen. Ik kijk ernaar uit om dat bij Artsen zonder Grenzen te gaan doen en een brug te slaan tussen ons humanitaire werk en de Nederlandse maatschappij.”, aldus Judith Sargentini. 

Het origineel van dit bericht vind je op de website van Artsen zonder Grenzen.